God merking gjør arbeidet med klesvasken litt enklere

Det er greit å få sagt det først som sist, å ta klesvasken vil sannsynligvis aldri bli en skikkelig morsom og underholdende oppgave. Samtidig er det noe som må gjøres, og da kan det være greit å prøve å fjerne frustrasjon og små irritasjonsmomenter. Vaskemaskinen vil fortsatt «spise» sokkene dine, men kanskje blir det litt mer behagelig å bruke tid på vaskerommet.

God merking gjør sorteringen enklere

Å sortere ferdig vasket tøy utgjør en stor del av jobben, og derfor kan det være smart å prøve å redusere tidsbruken på dette området:

  • God merking med navnelapper og strykemerker gjør det enklere å sortere barnas klær. Selvklebende navnelapper er førstevalget for mange, men klassiske strykemerker er fortsatt et godt valg når det gjelder plagg som skal vaskes ofte og ved høy temperatur.
  • Noen går «all inn» når det gjelder å strømlinjeforme for eksempel utvalget av sokker i én farge, noe som kanskje er i overkant for de aller fleste. Samtidig kan det faktisk spare tid å ha en basisgarderobe med noen like plagg, slik at sorteringsjobben blir litt enklere.

Husk på at merking også handler om hvor de ferdig sorterte plaggene skal, derfor er det smart med kleskurver med navn på.

Sortering av skittentøy – en utfordring

Sortering av skittentøy kan være en utfordring i mange familier, med et hav av ulike farger, materialer og instruksjoner for vask. Samtidig har barn også en evne til å oppsøke de mest skitne stedene i barnehagen eller på skolen, så vaskemaskinen får ofte jobbe døgnet rundt.

I stort kan det være fornuftig å prøve å ha ulike skittentøyskurver for bomull og finvask, slik at du i hvert fall unngår å kjøre den nye kjolen på 90 grader. Samtidig kan det være nødvendig å tilpasse bruken av skittentøyskurvene etter sesong – ikke minst med tanke på mye ull om vinteren. Husk på at sorteringen skal gjøre hverdagen litt enklere.